E-postinställningar

Publicerat: 2017-08-21

E-postadresser med @lindefallet.com och hemsidan lindefallet.com kommer byta serverar den 1 september 2017.
Detta kan medföra att du som användare påverkas, men inte nödvändigtvis.

  • Om du inte upplever några problem efter den 1 september 2017 så behöver du inte göra någonting.
  • Om du har problem av något slag så kan du behöva följa hänvisningarna som nämns här nedan. Om det fortfarande är problem så är du välkommen att kontakta webbadministratören.
Inställningar

Webmail
Om du använder dig av webmailen när du läser din e-post så kommer den fortfarande vara åtkomlig från samma ställe på lindefllet.com som tidigare.

Inställningar: Webmail
Har du däremot sparat den som en genväg eller favorit så är det en annan adress och du bör därför uppdatera genvägen eller favoriten. Den nya adressen är http://webmail.lindefallet.com.

 

E-postprogram (tex Outlook eller i mobiltelefonen)
Om du använder ett e-postprogram som tillexempel Outlook eller telefon/surfplatta så kan du behöva följa dessa hänvisningar.
Det finns två inställningsalternativ när man använder ett e-postprogram, POP och IMAP.

POP
Ett POP-konto flyttar dina e-postmeddelanden från servern till e-postprogrammet i datorn/telefonen/surfplattan och tar bort dem från servern.
Det innebär att du bara kommer åt just det meddelandet som har sparats ner på den datorn/telefonen/surfplattan och går varken att nå via webmailen eller någon annan enhet som du också eventuellt har ditt @lindefallet.com-konto kopplat till.

IMAP
Ett IMAP-konto kopierar dina e-postmeddelanden mellan webbmailen och e-postprogrammet vilket gör att du kan komma åt dina e-postmeddelanden från flera enheter samt webmailen. Detta kan vara bra om olyckan skulle vara framme som gör att du inte kan använda den dator/telefon/surfplatta som du brukar använda för att läsa @lindefallet.com mail så går den att nå från andra håll.

Inställningar: E-postprogram
Om du använder ett e-postprogram som tillexempel Outlook, mail i telefon eller surfplatta så kan du behöva ändra följande efter den 1 september 2017.

  • Använder du POP (POP3) behöver du se till att porten för inkommande server är 995.
    Använder du IMAP behöver du se till att porten för inkommande server är 993.
  • För utgående server (SMTP) behöver portnumret var 465.
  • Valet för krypterad anslutning bör vara SSL för både utgående och inkommande server.
  • Autentisering för utgående SMTP ska vara aktiverad.
  • Serveradress för både utgående och inkommande e-post bör vara cp3.servainet.com.

För att se hur ni gör inställningarna i just erat program så går de att hitta på respektives hemsida för det programmet eller genom att söka på Google. Inställningar för Outlook finns tillexempel på nedanstående länk. Det kan även hända att inte alla e-postprogram frågar efter de inställningarna som angetts ovan.
https://support.office.com/sv-se/article/Konfigurera-e-post-i-Outlook-6e27792a-9267-4aa4-8bb6-c84ef146101b

Har ni problem med några inställningar så vänligen kontakta webbadministratören.